Wednesday, September 15, 2010

Կապանյանխոհանոցի խաշիլը


Կապանը բացի մասուրով ճաշից հայտնի է նաև իր խուստուփցի խաշիլով:Այն համարվում է ամենահամեղ, բաըց չկշտացնող կերակուրներից մեկը:Պատրաստման եղանակը էնքանա հեշտ, վոր ասելն ավելորդա:
Հիմնական բաղադրիչը աղացած ու լավ բովված ցորենն է, որը եփում են ջրի մեջ ենքան ժամանակ , մինչև ստացվի թանձր մասսա: Խաշիլը մատուցելուց տալեքի կենտրոնում լցնում են սոխարած, հետո խաշիլը, հետո էլ կողքերից չորթանը: ստացվում ա եռաշերտ մի կերակուր, որը ուտում են եզրերից վերցնելով թանի ու խաշիլի խառնուրդը, ապա գդալը թաթախելով սոխարածի մեջ: Բաըց ուտելուց նաեք լեզուներտ չվառեք ու մատներտ հետը չուտեք: Հա մոռացա ասեմ, խաշիլը սարքելիս մի ուրիշ ուտելք էլ սարքեք, որովհետև թեկուզ ծանր կերակուրա, միևնույնա չի կշտացնում: Բարի ախերժակ բոլորին

2 comments:

  1. Իմ սիրելի ճաշատեսակներից է, ի դեպ, բայց ասեմ, որ ուրիշ ուտելիք պետք չի, այն կարգին էլ էդ պայհին կշտացնում է, այլ հարց է, թե մի երկու ժամ հետո սովածանում եք, թե չէ: Ամեն դեպքում լավն է!!!

    ReplyDelete
  2. Հաստատ մի քանի ժամ հետո կսովածանաք« դրա համար եմ խորհուրդ տալիս հետը ինչ-որ բան էլ սարքեք: ճ:ճ:ճ:ճ:

    ReplyDelete